Gândurile unor români

Observatie: Emigrant se numeste persoana care isi paraseste ţara pentru a se stabili, temporar sau definitiv, in alta - s-ar putea numi si expatriat imigrant, adica persoana venita dintr-o ţara straina pentru a se stabili in ţara X (cea aleasa). Imigrant se numeste persoana care a plecat din ţara sa si s-a stabilit in alta ţara.
Pe scurt: o persoana se numeste emigrant cand pleaca din ţara sa si se numeste imigrant cand s-a stabilit in noua ţara.
sursa: kellywarnerlaw.com (CC BY 3.0)

Revin la gandurile materializate in cuvinte ale unor cetateni de pe ale caror limbi picura venin. N-o sa sustin ca oamenii nu au dreptul sa fie speriati, dar frica izvorata din lipsa de informatie, din prostie, din bigotism, din rasism, xenofobie sau invidie nu e tocmai frica. Pe acesti oameni unii i-ar numi “hateri” = acei indivizi care mereu urasc ceva sau pe cineva, sunt invidiosi si rautaciosi.

Fara sa-si dea seama, probabil, unii isi arata invidia atunci cand se afirma impotriva refugiatilor:
Nu! noi suntem undeva primiți cu brațele deschise? indiferent de felul nostru tot romani suntem clasificați! tu nu furi!dar Îți place să se audă ca ești hot? nu! (nu am schimbat editarea)
Altfel spus, gandesc unii: sa moara si capra vecinului in loc sa dovedim ca nu suntem cum ne cred altii.

Nu! Cum noi nu suntem bine primiți, nici ei nu au ce cauta! Ce ar mai fi sa mergem la cumpărături cu frica că ne da cineva in cap? Sa mergi cu frica pe strada, sa iti fie frica să lași copii la joaca? Sa iti fie frică sa iți lasi fiica singura sa se duca la școală? Sunt învățați sa ucidă pentru religia lor, nu le pasă de nimic. Categoric nu au ce căuta si nu doar in Brașov, în România.
Din nou: sa crape si capra vecinului. In plus, scrie ca si cum altfel nu ar exista acest pericol de a-i da cineva in cap cand merge la cumparaturi. Sunt invatati sa ucida pentru religia lor e o afirmatie care dovedeste lipsa nu doar de informatii, ci si un nivel intelectual destul de scazut. Habar nu are persoana in cauza - si multe ca aceasta - ca in Europa erau deja 26 de milioane de musulmani, iar in Romania erau deja 65 de mii de musulmani si nu i-a fugarit nimeni copilul pe strada, cum fugaresc unii civilizati copiii de tigani de prin parcuri, desi copiii aceia nu fac decat sa se joace, pentru ca parcul e amenajat pentru toti copiii nu doar pentru cei blonzi, cu ochi albastri si piele alba.
In Franta, in anul 2010, erau 8 milioane de musulmani (azi sunt, sigur, mai multi) si nicio frantuzoaica nu s-a plans ca se teme sa mearga singura la scoala.

Nu ii rxpulseaza nimeni!!Germania ii accepta si mie mi se face mila de femei si copii dar barbatii sa ramana sa lupte sau sa ii lase sa munceasca daca tot ii primesc nu sa le ofera atatia bani pe luna !!noi muncim pe 1200 de euro din greu iar ei bin aici si primesc de toate plus bani !!Eu locuiesc in Germania si vad astea si ii ajutam destul cred eu cu haine hrana etc dar copiilor li se taie din drepturi pt a avea statul mai multi banii pentru emigranti!!oare cum.o sa fie peste cativa ani o sa trebuiasca sa impartim si proüria locuinta cu ei?? (nu am modificat textul initial)
Din nou, sa moara si capra vecinului... Cand ea si ceilalti au ajuns acolo la fel au zis nemtii: "vin emigrantii astia si le da de la gura copiilor nostri".
Barbatii sa ramana sa lupte! Ce uita unii este ca barbatii aceia sunt civili si multi nu au idee cum sa armeze o arma, sa ocheasca si sa traga - la foc automat si tot n-ar fi exclus sa rateze tinta cand lupta impotriva soldatilor antrenati. Unii au luptat cat au putut, dar cand familiile le-au fost amenintate, uneori intemnitate si torturate pentru ca ei sa nu mai lupte au lasat armele si au luat drumul pribegiei.
Si bineinteles ca vor munci, cand vor avea dreptul, dar nu au acest drept de la inceput. 

Un altul isi arata intelegerea si certitudinile (sublinierile imi apartin): Nu este vorba de felul in care suntem primiti noi in alte tari. Inteleg drama acestor emigranti dar mai presus de acest lucru se afla tara, natia si siguranta noastra. Stiu ca intre acesti emigranti se afla si teroristi si sunt convins ca este doar o chestiune de timp ca ei sa atace. Dupa ce vor face acest lucru ce explicatii ne vor da politicienii si cei care acum sunt de acord cu acceptarea lor? In plus, atunci cand noi romanii am fost calariti de huni, tatari, turci, rusi, samd, am ramas si am rezistat aici. Ei de ce nu fac la fel? Apropo, maine este 11 Septembrie...
As zice ca au ramas si nu prea aici, pentru ca multi au luat calea pribegiei; iar cei care au ramas au fraternizat, ca de-aia au ajuns, in final, sa plateasca tribut de sange cotropitorilor si mai apoi am ajuns in poala comunistilor.
Grija faţa de natie! Grija faţa de ţara! Acestea sunt lozinci goale de continut pentru ca, dupa atatia ani dupa comunism mare lucru nu s-a schimbat - mentalitatea unora cu atat mai putin.
11 septembrie a trecut fara vreun incident major, cum se temeau, probabil, unii...

Acest argument impotriva primirii refugiatilor mi se pare cel mai tare: In Brasov nu niciodata pt k e cel mai frumos oras din romania si nu merita sa vina imigranti in oras ! Sa mearga in Bucuresti la capitala si sa stea in Parlament in locul la lesinati aia ce au dus tara d rapa !
O fi cel mai frumos oras din RO dar pare sa aiba oameni cu sufletul cel mai urat... mai ales ca autorul textului pare a se arata de acord sa mearga acei oameni in oricare alt oras...

Argumentul urmator e hilar: Categoric, Nu! Brasovul a ramas unul dintre putinele orase curate, din toate punctele de vedere, ale acestei tari. Neamul romanesc este un neam curat cu sufletul si cu gandul. Acesti imigranti nu numai ca nu sunt potriviti pentru Brasovul nostru, eu cred ca nici nu vor sa fie. Odata instalati, cererile lor vor evolua iar noi vom regreta, sunt o natie de oameni duri, rautaciosi. Cu regret pentru copiii lor, spun inca o data, Nu.
Categoric, curat cu sufletul si gandul e cel care scrie asa ceva. Nu scriam mai sus ca unii sunt si usor inculti? Un neam cu suflet si gand frumoase nu poate gandi astfel, nu poate vorbi astfel, nu poate simti astfel... Sunt o natie de oameni duri, rautaciosi... Sunt aproape sigura ca stie asta numai din ce-a vazut la TV, a citit prin ziare si pe net (mai ales in aceste zile); in viata ei, aceasta persoana, nu cred sa fi vazut de aproape un arab, un sirian, un iranian - daca ar vedea unul si nu i-ar zice nimeni ca-i strain ar putea crede ca e de prin Bucuresti, de pe la Dunare sau din alta zona unde românii sunt mai tuciurii desi sunt români sadea (cred ei).

Argumentul suprem si rusinos din partea cuiva care se considera evoluat: Fara tigani ca sunt foarte periculosi si perversi.

Dupa aceste comentarii (scrise cu albastru) culese de pe diverse pagini prea multe nu sunt de comentat, dar va veni ziua in care cei care au scris astfel de cuvinte (ce am amintit aici e o mostra modesta) se vor bate cu pumnul in piept ca ei au fost printre cei care au sustinut primirea refugiatilor/emigrantilor. Asa s-a intamplat si dupa evenimentele din decembrie 1989: multi eroi s-au aratat, povestind ce le-au povestit cei care chiar au luat parte la actiune si, uneori, povestind ”vitejia” lor chiar celor care le-au povestit un eveniment sau altul!!!

Si atunci, in decembrie '89, urlau unii despre teroristi (istoria se repeta, dar putini invata din ea) si toti se uitau dupa teroristi, dar nimeni nu a vazut un terorist, dar de batut unii au mai batut pe cate unul care a avut ghinionul sa treaca pe langa vreun idiot speriat sau doar agitator de profesie care a strigat: ”teroristul!” Si turma s-a repezit asupra unui turist nevinovat - asa cum s-a constatat ulterior si nimeni nu a fost pedepsit pentru ca l-au bagat pe om in spital; motivul indulgentei: situatie exceptionala, incarcata de temeri.

De o turma de bivoli salbatici reusesti sa te mai aperi, dar de o multime de oameni neinformati, speriati si care nu gandesc singuri ai sanse sa scapi doar daca se intampla o minune!

(va urma)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Te-ai hotarat sa cresti un caine - ce trebuie sa stii

Pestele de la cap se impute

Educatia cainelui