Taxa pentru caine in asociatia de proprietari. Rautate sau necesitate?

Din cauza unor proprietari nesimtiti nu trebuie “persecutati” toti proprietarii de caini, in special.

Citeam pe undeva ceea ce scria o individa… I se adresa unei persoane (detinatoare de caine la bloc): “sa nu-mi spuneti ca animalul dv nu-si face nevoile pe holul blocului, ca nu va cred!” M-am intrebat atunci si ma intreb acum: cat de mult poate uri cineva oamenii (de caini nu mai zic!) pentru a face astfel de afirmatii? Mai rau: oare unde traieste acea sarmana individa si unde a fost educata daca poate gandi astfel?

Multi administratori de asociatii de proprietari urmaresc sa treaca la plata intretinerii cainii pe care unii proprietari ii detin. Motiveaza: mizerie, microbi, consum mare de electricitate cu liftul si altele de gen.
Cainii, conform legii, nu pot fi trecuti la plata intretinerii pentru ca nu sunt asimilati persoanelor. Din acest motiv au inceput sa fie taxati proprietarii de caini, in special pe motivul ca-si plimba cainii mai des cu liftul (de doua-trei ori pe zi) si nu-i sterg pe labe cand intra cu ei in scara blocului ceea ce – chipurile! – da de lucru in plus femeii de serviciu.
Sa vedem, daca e necesitate sau doar rautate sau s-au gandit unii sa speculeze dragostea unora pentru animale si sa adune bani pentru “fondul de reparatii” al asociatiei.
Continuare aici, din motive de "categorie blog”. Scuze. 

Comentarii

 1. Nu, să nu plăteasca nici o cotă pentru cîini la întreţinere dar măcar să folosească aspiratorul dar nu-l foloseşte că are bani puţini şi face economie ! De fiecare dată cînd scutură pe geam aşternutul cîinelui şi păturile de pe pat/fotoliu unde se tolăneşte, să vină şi să-mi spele glafurile şi geamurile de părul animalului care-mi intră şi-n casă pe parchet în caz că am lăsat geamul deschis sau doar rabatat şi cînd pleacă de acasă la servici să ia şi cîinele cu el să nu-l lase singur să-mi urle mie în cap ore întregi !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aspectul cu scuturatul pe fereastra e neplacut, si nu doar cand e vorba despre caini sau pisici. :) E o lipsa totala de educatie, de bun simt. In functie de orasul in care locuiti exista - sau nu - o hotarare de primar prin care e interzis scuturatul; daca nu exista, este posibilitatea sa fie scrisa o dispozitie de gen in statutul asociatiei...
   Banuiesc ca le-ati spus vecinilor ca latra cainele cand ramane singur, dar daca nu ati facut-o incercati sa discutati cu ei si explicati-le ca sunati la o asociatie pentru protectia animalelor pentru ca e rau pentru caine daca latra juma' de zi. Poate daca nu ii impresioneaza pe vecini faptul ca ii deranjeaza pe ceilalti s-or simti daca ar fi in pericol sa se analizeze daca sunt buni proprietari de caine sau nu. Sarmanul caine... el nu vrea sa deranjeze, ci vrea sa nu fie singur.
   Va inteleg problema mai bine decat credeti. :) Numai bine.

   Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Pestele de la cap se impute

Te-ai hotarat sa cresti un caine - ce trebuie sa stii

Educatia cainelui