Se poarta eutanasiereaCa de obicei, Romania stie pe ce lista sa se inscrie. In privinta uciderii cainilor e intre state precum: Ucraina (a renuntat la idee in 2011), Sri Lanka, China (au renuntat si chinezii), Irak, Etiopia. Nu e vorba despre state care eutanasiaza cainii intr-un interval dat, e vorba despre state care i-au casapit (si ii mai casapesc) "pe loc".
*
Categoric, trebuie sa ucidem pentru a ne proteja - si nu e la oha afirmatia. Dar e necesara si castrarea chimica pentru a proteja! Stiu ca pot ucide si un biped - in legitima aparare, desi mi-ar fi mila. Si un caine pot ucide in legitima aparare - cat ar fi cainele de mare, pot s-o fac pentru ca stiu cum. Am ucis cainele care m-a muscat pentru ca niste bipezi dadeau cu pietre dupa el si i-am iesit in cale nenorocitului? Nu, nu l-am ucis.
L-am mangaiat in fatza amaratilor fara pene care strigau la mine ca-i caine rau. L-am mangaiat si mai apoi l-am luat de pe strada si l-am dus la o stana, unde a trait bine.
Asadar, sa ucideti in masa, indiferent ce fel de caine e acela, indiferent daca e sterilizat sau ba, indiferent daca e bland sau fuge de oameni. Chiar crede cineva ca acesti caini vor fi ucisi prin “injectia letala”? Mare ar fi mirarea! In alt stat, poate, dar nu in RO. Injectia e destul de scumpa - si costurile sunt mari la cate zeci de caini exista. Trebuie calculata substanta per kg caine si dureaza cca. 30 de minute sa moara cainele fara chinuri. Uciderea se va face, mai mult ca sigur, prin otravire. Da, exista otravuri care ucid instant - dar un urlet de durere tot se va auzi. Asadar, la cati caini sunt vor fi zeci si zeci de minute de urlete de agonie. Stiu ca exista cetateni capabili sa le crape capul cu un topor - si o fac cu multa satisfactie, asadar, e bine sa fie gasiti acestia, poate, astfel, nu-si mai bat acasa nevasta si sau copiii. Ma gandesc ca toti aceia care tremurau - la propriu! - cand spuneau “urasc cainii” vor avea satisfactia vietii lor cand vor sti ca au murit cainii. Fie si asa! Iubesc oamenii asa ca… sa aiba si aceia, in viata lor, un unic moment de satisfactie sublima!
Mai apoi, toti cainii ucisi trebuie incinerati (unii vor mai avea viata in ei cand vor fi in cuptor)… Si scapati de caini. Mai apoi se poate trece la votarea legii castrarii chimice a bipezilor care “o cer”. Sper ca la fel de hotarati vor fi toti cei care vor uciderea cainilor in masa. Sau… se va invoca vreun drept fundamental?! Din toate aceste discutii am dedus ca animalele nu au drepturi. Sper ca am dedus corect.
**
Cica, adopta caini, i-ai de pe strada dar… numai cei de la ASPA au voie sa o faca! Daca te prinde ca-i iei fara autorizatie e nasol si incalti o amenda!
La bloc n-ai voie sa-l iei - pe langa faptul ca nu e tocmai un spatiu potrivit pentru un caine de talie mare, in special - vecinii nu sunt de acord, dar nici pe strada, langa bloc nu-ti permit sa-l hranesti si bani sa-l duci la un adapost nu ai si daca il culegi, totusi, de pe strada, te paste o amenda. Totusi, il iei la bloc - vecinii, mari iubitori de oameni (dar si de caini - cum se declara multi mai ales in zilele acestea) vor sa platesti intretinere pentru acel caine. Nu vor sa fie eutanasiati cainii, vor ca iubitorii de caini sa ii ia la ei acasa, dar nu la bloc, la casa!
La casa! Cei mai multi au cel putin un caine. Unii au adunat cate 10 sau mai mult! Dar nu-i bine! Iubitorii de oameni iubesc si cainii dar latratul cainelui vecinilor nu il suport! Vecina are 10 caini! Asadar, iubitorii de caini sa i-a cainii de pe strada, dar sa nu-i duca decat la adapost!
La adapost li se spune ca nu sunt locuri! In bloc nu, la casa nu, pe strada nu! Cica: nu vreau sa fie eutanasiati toti cainii, vreau doar sa fie adunati de pe strada! Dar nu dusi acolo! Nici acolo! Nici acolo! Pai unde mai ramane? La incinerator! A! Nu vor sa fie eutanasiati… Sigur! Ar fi bine sa se inregistreze si sa se asculte dupa ce le mai scade tensiunea! Am vazut o femeie isterizata rau! Tremura ca toti dracii scancind: “uraaaaasccc cainii! Si se stramba a frisoane si glasul ii era atat de pitigaiat incat ziceai ca acum ramane fara gat! Si copilul ei foarte minor era langa ea. Asa sa-si invete progenitura: sa urasca si cainii. In loc s-o educe, sa se fereasca de zonele unde-s caini, sa nu alerge pe langa caini… Nu! Direct la ura!
***
Unii - fie majori fie minori - chinuie (si) cainii iar altii - fara vina in acest sens - sunt agresati de cainii batuti candva de un nefericit. Animalele nu tin minte ca X le-a lovit, ci tin minte ca omul (vorba sa fie!) le-a facut rau. In astfel de situatii aproape ca ma las convins ca omul chiar e o primata umana si atat. Dupa ce bate bine un caine se duce la ora de religie (care e indicata in educatia puilor de primate) sau la biserica. Induiosator!
Nu va ofensati! Primate umane se mai numesc in teoriile evolutioniste fiintele cu doua maini, doua picioare si fara pene. Dati in cei care le-au elaborat, nu in mine. Unde-i stiinta nu-i tocmeala - fara argumente solide, verificabile!
Totusi, cred ca fiintele umane se impart in doua subspecii: cele care s-au dezvoltat din maimuta si cele care au fost create de divinitate. Uneori nu putem face distinctia deoarece reprezentantii uneia dintre subspecii sunt convinsi (sau doar declara) ca fac parte din subspecia cutare, dar analizand comportamentul putem afla, dincolo de orice dubiu, cine din care subspecie face parte…

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

M-am indragostit de tine pentru ca esti vesela

Ce pot ascunde barbatii in barba

Buna! Ce faci? Unde te duci?