Sterilizam cainii sa se linisteasca cetatenii

Cred ca au innebunit salcamii! Adica, pe langa faptul ca nu e lege care sa dispuna sterilizarea cainilor cu stapan, se face referire ca trebuie sterilizati numai cei fara pedigree?!! Daca nici asta nu-i mistocareala cu tinta precisa nu stiu ce sa zic.

Referentii comunitari executa ordinele primite si cam atat - cei care cunosc legislatia nu s-ar certa cu sefii, eventual ar ignora cainii pe care ii plimba cetatenii si nu i-ar amenda ca nu-s sterilizati - cainii, nu cetatenii, desi…
Daca organul care trebuie sa aplice amenzi poate cauta sub coada un caine mascul e mai greu in cazul femelelor, dar se presupune ca va exista o notita in carnetul de sanatate.
Ei, referentii comunitari, vor scrie procesul verbal de amenda, dar cel vizat va trebui sa conteste contraventia in instanta, pentru ca nu e corect, din punct de vedere legislativ, in primul rand: o hotarare de consiliu local nu poate fi mai tare decat legea - si nici nu avem lege in acest sens! Eventual, sa scriem o cerere primarului si sa-l intrebam - in temeiul dreptului la informatie - in baza carei legi au hotarat stupiditatea.

Chiar nu stiu sa existe o lege care sa ceara sterilizarea in conditiile impuse de “edili” prin hotarari de consiliu - daca stie cineva sa ne scrie si noua. Exista Declaratia nr. 26/2011 - adoptata de Parlamentul U.E. in 13 octombrie 2011 - care stipuleaza “obligativitatea sterilizarii cainilor cu si fara stapan de rasa comuna in statele membre”. Dar e o declaratie, nu are putere de lege! Acum, fie vorba intre noi: am copiat-o cum a fost data - din exprimarea de mai sus nu e sigur daca stapanii sa fie de rasa comuna sau cainii… pentru a fi necesara sterilizarea.

“Comisia Europeana are acum obligatia sa propuna, pe baza recomandarilor noastre, un set de masuri valabile pe tot teritoriul UE, care sa se aplice uniform, sa duca la rezultate rapide si sa respecte spiritul legilor europene, inclusiv a celor referitoare la bunastarea animalelor. Este o sansa importanta de a controla o problema deosebit de dificila pentru state precum Romania”, afirma Adina Valean.
Declaratia urmareste, printre altele, reglementarea clara a limitelor si exigentelor pe care le presupune detinerea unui animal de companie, avand in vedere ca una dintre cauzele amplorii acestui fenomen este abandonarea cainilor de catre fostii lor stapani. De asemenea, pentru a se evita raspandirea bolilor, documentul propune IDENTIFICAREA si INREGISTRAREA OBLIGATORIE A TUTUROR CAINILOR, prin sisteme compatibile la nivelul U.E.
Declaratia scrisa a primit sustinerea - prin semnatura - a unei majoritati formate din aproximativ 400 de europarlamentari, devenind astfel pozitie oficiala a Parlamentului European si s-a bucurat de sprijinul societatii civile pe intreg teritoriul Uniunii”.

In state numite democratice - includ aici si SUA, unde sunt reguli foarte (unii ar zice excesiv de) stricte - nu exista astfel de obligatii pentru proprietarii de cani. Masura sterilizarii cainilor cu stapan e o recomandare, nu o obligatie…

“Edilii” romani doresc, de fapt, mai multi bani la buget si cam atat… bazandu-se pe ideea ca omul va alege sa plateasca acea taxa decat sa isi duca animalul la macelarit.

Afirmatia ca 30% din cainii maidanezi din Bucuresti provin din abandon e total manipulatoare, deoarece rau-voitorii vor intelege ca stapanii isi lasa cainii la imperecheat aiurea pe maidan – ceea ce e fals (nu ma credeti pe cuvant, intrebati pe cei care au caini daca au curaj sa-si lase cainii la imperecheat aiurea).
Provin din abandon cei mai multi, da, dar din abandonul fortat din vremea comunistilor care au inchis in blocuri oamenii care aveau case si gradini, in care cresteau si caini… Nu multi, dar lasati in drum (pentru ca altfel nu se putea) s-au inmultit (mai mult sau mai putin) necontrolat.
Intre cetatenii inchisi in blocuri erau multi adunati de prin catune unde nu aveau nici electricitate, deci caini cu atat mai putin pe langa bordei, si acestia nu suportau ca cei carora comunistii le-au demolat casele sa-si aduca in bloc necuvantatorul… deh! le-o fi fost frica de purici…
Cred ca toata lumea stie: cei cu sange albastru nu vor striga niciodata ca-i deranjeaza ceva la vecinii lor, chiar daca vecinii isi cresc cainii in garsoniera la bloc. Doar cei care in viata lor n-au avut nimic si, cumva, au ajuns sa aiba sunt foarte… simandicosi. Din nou: nu ma credeti pe cuvant, cercetati cine sunt si de unde vin cei care sunt primii care critica si vor scandal.


In loc de incheiere: Orice prost poate omori un caine, dar zece savanti nu pot crea unul (citeam pe undeva). Sigur, carcotasii vor striga ca de se pot clona oi se pot clona si caini… 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Te-ai hotarat sa cresti un caine - ce trebuie sa stii

Pestele de la cap se impute

Educatia cainelui